maandag, 25. september 2006 - 21:31

Automobilist rijdt motorijder opzettelijk aan

Born

Een 33-jarige man uit Maasbracht is zondagavond aangehouden op verdenking van het opzettelijk aanrijden van een motorrijder op de A2 bij Born.

Twee motorrijders reden over de A2 vanaf Beek richting Maasbracht. De Maasbrachtenaar wilde de motorrijders, die op de linkerstrook reden, passeren en ging op dezelfde rijstrook rechts van hen rijden. Daarbij drukte hij ze langzaam richting vangrail.

Eén van de motorrijders kon bij deze manoeuvre nog op tijd remmen waardoor hij weer achter de personenwagen kwam te rijden. De andere motorrijder werd door de wagen aangetikt waarbij de motorrijder knieletsel opliep en er schade aan zijn motor ontstond.

De bestuurder van de personenwagen reed vervolgens door en de motorrijders zijn hem gevolgd tot aan zijn woning om verhaal te halen. Toen de bestuurder geen antwoord wilde geven en zijn woning binnenliep hebben de motorrijders de politie gebeld.

De politie is naar de woning van de Maasbrachtenaar gegaan en heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie trof schade aan op het voertuig van de man en onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):