vrijdag, 1. december 2006 - 18:11

Automobilist veroorzaakt ravage bij twee aanrijdingen

Haaksbergen

Donderdagavond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Hengelosestraat/Wiedenbroeksingel in Haaksbergen. Een 62-jarige man uit Haaksbergen reed met zijn auto op de Hengelosestraat en wilde op genoemde kruising rechts af slaan, de Wiedenbroeksingel op. Hij nam de bocht te ruim, raakte een vluchtheuvel en vervolgens de auto van een 45-jarige vrouw uit Haaksbergen, die vanaf de Wiedenbroeksingel de kruising was genaderd.

Terwijl de agenten in gesprek waren met de betrokken partijen, meldden getuigen dat de 62-jarige automobilist kort daarvoor nog een aanrijding had veroorzaakt. Hij had namelijk bij de vluchtheuvel op de Hengelosestraat een verkeerszuil omver gereden en zou daarbij ook een daar staande vrouw hebben aangereden.

Deze vrouw (gegevens onbekend) meldde zich vrijwel onmiddellijk daarop bij de agenten. Zij vertelde dat ze niet was geraakt door de auto, maar wel door rondvliegende onderdelen en dat zij daarbij opzij had moeten springen om niet te worden aangereden.

De 62-jarige bekende de eerdere aanrijding en gaf als verklaring op, dat zijn ruiten waren beslagen. Terwijl hij de ruit schoonveegde, reed hij tegen de eerste verkeersheuvel. Daarna reed hij verder en besloegen zijn ruiten weer. Door het slechte zicht reed hij tegen zowel tegen de tweede verkeersheuvel als tegen de auto van de 45-jarige.

De politie liet de auto van de 62-jarige afslepen. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens het verlaten van de ongevalsplaats en gevaarlijk rijgedrag.
Provincie:
Tag(s):