woensdag, 15. november 2006 - 15:27

Automobilist voor de Belastingdienst op de vlucht

Hengelo

Na een wilde achtervolging door het centrum van Hengelo, waaraan door verschillende politie-eenheden werd deelgenomen, kon een 58 jarige Hengeloër dinsdagmiddag door de politie worden aangehouden.

De 58-jarige had zijn auto geparkeerd op de Oude Bornseweg in Hengelo. Een belastinginspecteur zag de auto daar omstreeks 13.50 uur daar staan en wist dat op deze auto voor de belastingdienst beslag kon worden gelegd. De belastinginspecteur waarschuwde daarop een sleepdienst en plaatste in afwachting van een sleper zijn eigen auto voor de bewuste auto.

Toen de 58-jarige bij zijn auto kwam, stapte hij in en reed tegen de auto van de belastinginspecteur aan. Deze laatste voelde zich daardoor ernstig bedreigd en verplaatste daarop zijn auto. Vervolgens ging de 58-jarige er als een wildeman met zijn auto vandoor.

De inmiddels gealarmeerde politie zette daarop een achtervolging in. De verdachte wist aan zijn achtervolgers te ontkomen door een aantal politieafzettingen te omzeilen. Daarbij bracht hij meerdere keren politiemensen en andere weggebruikers in gevaar.
De verdachte reed bij het Stadskantoor aan de Hazenweg in Hengelo de parkeerplaats op en dreigde het gebouw binnen te rijden. Vervolgens gaf hij gas en ging er weer tussenuit.

Uiteindelijk wisten agenten de auto bij het politiebureau aan de Willemsstraat klem te zetten en konden zij de 58-jarige aanhouden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. De kentekenplaten op de auto bleken van diefstal afkomstig.

De verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten. Het onderzoek daarin wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):