donderdag, 23. maart 2006 - 12:04

Automobilist weigert ademtest

Veenendaal

Een 38-jarige automobilist uit Rhenen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat hij weigerde mee te werken aan een eerste blaastest op straat. Op het politiebureau verleende hij evenmin medewerking aan de ademanalyse.

Agenten zagen de man omstreeks 02.45 uur vol gas een fietspad bij de Trommelaar in Veenendaal oprijden. Bij het Prins Willem Alexanderpark ging de bestuurder ineens vol op de rem. De agenten sommeerden de man om uit te stappen. Dat deed hij ook, maar dat ging gepaard met veel gedoe. Ook de drie andere inzittenden werkten niet zonder meer mee.

De man uit Rhenen bleef zich obstinaat gedragen. Uiteindelijk leverde hem dat processen-verbaal op voor weigering van de ademtest en belediging van politiemensen. Verder kreeg hij bekeuringen voor rijden op een fietspad en weigeren van de blaastest op straat. De man bleek verder nog vijf boetes open te hebben staan van in totaal 239 euro. Die werden door zijn vrienden betaald. Met een nieuwe serie boetes op zak kon de man daarna weer vertrekken.
Provincie:
Tag(s):