zaterdag, 8. juli 2006 - 12:42

Automobiliste negeert twee keer haar rijverbod

Politiemensen controleerden zaterdagmorgen rond 01.00 uur een 31 jarige vrouw uit Goor op de Uitslagsweg in Hengelo. Zij roken bij de vrouw een sterke alcohollucht. Omdat de vrouw nog bij haar auto stond, werd volstaan met het geven van een rijverbod voor de duur van twee uur. Haar werd medegedeeld dat het negeren van een rijverbod een misdrijf is. Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de vrouw toch wel eens zou kunnen gaan rijden werd een eindje verderop postgevat.

Hun vermoeden kwam uit,want na ongeveer 3 minuten kwam de vrouw aanrijden en reed vanaf de Uitslagsweg de Leefsmastraat in waar ze met haar auto aan de kant werd gezet. Daar werd de vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto werd ter plaatse afgesloten en de sleutels werden ingenomen.

Twee mannelijke inzittenden van de auto hadden ook teveel aan Bachus geofferd en waren derhalve niet in staat de auto te besturen. Aan het bureau wees een ademanalyse bij de vrouw 0,8 promille uit. Zij kreeg diverse proccessen verbaal en mocht daarna, samen met de twee mannen het bureau weer verliet. De autosleutels bleven aan het bureau.

Omdat de politiemensen het nog niet vertrouwden werd de plaats waar de auto was achtergelaten, gecontroleerd. Toch bleek de auto te zijn verdwenen. Dit werd via de meldkamer doorgegeven. waarop een politiesurveillance omstreeks 02.50 uur op de Lindenlaan in Goor de vrouw, samen met de twee mannen, rijdend in haar auto aangetroffen.

Opnieuw is de vrouw aangehouden. Zij kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod.
Provincie:
Tag(s):