vrijdag, 24. maart 2006 - 10:25

Automobilisten blijven schatkist spekken op A2

Everdingen

Ondanks eerdere berichtgevingen over te snelle automobilisten die in de fout gaan bij de wegwerkzaamheden op de A2 ter hoogte van knooppunt Everdingen heeft de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten ook gisteren, donderdag 23 maart, wederom een groot aantal
boetes uitgedeeld.

Totaal werden donderdag 1616 bestuurders bekeurd die te hard door de wegwerkzaamheden reden op de rijksweg A2 bij Everdingen. Van de 9079 passanten reed 17,8% te hard.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg, net als afgelopen dinsdag, 138 km/uur in plaats van de toegestane 70 km/uur. Dertien bestuurders reden meer dan 40 km/uur te snel. Drie bestuurders hiervan zijn direct staande gehouden. De overige bestuurders krijgen hiervan bericht thuis. Vrijdag zal de Verkeerspolitie op die locatie opnieuw radarcontroles uitvoeren.

De 70 km/uur is ter plaatse ingesteld omdat er regelmatig aan de weg wordt gewerkt. Deze werkzaamheden zijn niet altijd zichtbaar. Achter het groene doek, op de tijdelijk aangebrachte vangrail, vinden op verschillende tijdstippen daadwerkelijk werkzaamheden plaats. Daarnaast is er sprake van versmalde rijstroken, ontbreken van de vluchtstrook, in- en uitvoegend werkverkeer en scherpe chicanes.
Provincie:
Tag(s):