vrijdag, 15. december 2006 - 9:45

Automobilisten gewond na aanrijding

Leeuwarden

Donderdagavond zijn vier automobilisten overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en Dokkum na een aanrijding op de Zuiderkruisweg.

Een 30-jarige automobiliste uit Twijzelerheide reed over de Zuiderkruisweg, komend vanaf de Avondsterweg. Een 27-jarige automobilist uit Sint Annaparochie reed over de Vestaweg, gaand in de richting van de Planetenlaan.

Op de kruising van de Zuiderkruisweg met de Vestaweg verleende de vrouw uit Twijzelerheide geen voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist uit Sint Annaparochie. Deze werd vol in de flank geraakt en beide voertuigen vlogen over de kop. De auto uit Sint Annaparochie kwam op het dak tot stilstand, de andere auto kwam op de wielen in het gras naast de weg tot stilstand.

Beide bestuurders waren lichtgewond, evenals de inzittende van elk voertuig. Dit betreft een 54-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 23-jarige inwoner van Franeker. De vier zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden en Dokkum. Bureau Ongevalanalyse van de Friese politie heeft het ongeval onderzocht. Beide voertuigen zijn afgesleept. De bestuurders hadden niet gedronken.
Provincie:
Tag(s):