dinsdag, 13. juni 2006 - 18:10

Automobilisten ongeval Creil langer vast

Lelystad

De twee automobilisten die zaterdag-middag betrokken waren bij een ongeval in Creil, blijven in ieder geval nog drie dagen vast zitten. De officier van justitie heeft namelijk de inverzekering-stelling met drie dagen verlengd. Politie en Openbaar Ministerie willen nog nader onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval en de exacte rol van de 25-jarige en de 23-jarige man.

Het OM zal aan het einde van de week een beslissing nemen of de mannen ook worden voorgeleid bij de rechter-commissaris voor de bewaring. De mannen zitten momenteel in verzekering en blijven dus in verzekering, op verdenking van schuld aan een dodelijk ongeval (artikel 6 Wegenverkeerswet).

Onderzoek moet de komende dagen uitwijzen of er sprake blijft van deze verdenking of dat er mogelijk sprake is van een verdenking van doodslag. De officier van justitie zal dit deze week nader beoordelen. Om de mannen langer in verzekering te kunnen houden, vindt vandaag een toetsing plaats door de rechter-commissaris.

De twee mannen waren zaterdag ieder met hun eigen auto op pad. Op het Creilpad stonden ze even naast elkaar stil. Vervolgens trokken ze vermoedelijk fel op, waarbij de 25-jarige man met zijn auto vóór de 23-jarige man ging rijden. Kort daarop volgde een aanrijding van de 25-jarige bestuurder met een 30-jarige vrouw uit Creil, die even tevoren met haar bijna tweejarig zoontje en een kinderwagen met hierin haar drie weken oude dochter aan de kant van de weg had gestaan. De baby raakte zwaar gewond en is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De moeder en het jongetje zijn na het ongeval opgenomen.

Lees artikel
Provincie:
Tag(s):