donderdag, 2. november 2006 - 9:14

Automonteur rijdt 173 kilometer per uur op 80 km weg

Tilburg

Woensdag hebben op de Burgemeester Letschertweg 12 politieagenten van team Tilburg West, tussen 10.00 uur en 12.00 uur, een snelheidscontrole gehouden. De snelheidscontrole vond plaats in het kader van de twee recente dodelijke ongevallen op de Burgemeester Letschertweg. Bij de controle werden maar liefst 29 bekeuringen uitgedeeld. Een automonteur maakte het wel heel bont door met 173 kilometer per uur te rijden om een auto te testen.

De twee dodelijke ongevallen zijn mede veroorzaakt door een te hoge snelheid. Op dit weggedeelte geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Sinds de opening van deze nieuwe weg, komen er al meerdere meldingen van te hard rijden binnen.

De controle van snelheid vond plaats in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid. Er zijn 29 verbalen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Laagste gemeten snelheid van de overtreders was 97 km/u. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 173 kilometer per uur. Van vier personen werden de rijbewijzen ingevorderd. De snelheden 137, twee keer 155 en 173 km/u.

De bestuurder met snelheid van 173 kilometer per uur, was een monteur van een garage die de auto “uittestte� om zo de mankementen te kunnen constateren. Van deze bestuurder werd ook de auto in beslag genomen. De Officier van Justitie heeft besloten dat de auto terug gegeven kan worden aan de rechtmatige eigenaar.

Verder werden er nog 3 andere verbalen uitgeschreven.
- Niet handsfree bellen (130 euro)
- Niet de rijrichting van het voorsorteervak volgen (130 euro)
- Seinen met lichten naar andere bestuurders om zo voor de controle te waarschuwen (50 euro)
Provincie:
Tag(s):