vrijdag, 15. december 2006 - 15:55

AVR verkoopt activiteiten Stadskanaal

Stadskanaal

AVR heeft met de JPB Groep - moedermaatschappij van Hekkema Industrial Services - overeenstemming bereikt over de overname van haar bedrijf in Stadskanaal. Met deze verkoop blijft de werkgelegenheid en de continuïteit van de dienstverlening behouden. De verwachting is dat ook de Centrale Ondernemingsraad van AVR aanstaande dinsdag positief adviseert over de verkoop.

Alle betrokken medewerkers van AVR treden met ingang van 1 januari 2007 in dienst van de JPB Groep. Zij behouden daarbij hun salaris, arbeidsvoorwaarden en opgebouwde dienstjaren. Voor de overgang wordt in samenwerking met de vakbonden en de betrokken ondernemingsraden een Sociaal Plan opgesteld.

Gert-Jan de Rooij, directeur Industrie bij AVR: In de gesprekken met de JPB Groep hebben we lang met elkaar stilgestaan bij de arbeidsvoorwaarden van onze medewerkers. AVR en de JPB Groep hanteren niet dezelfde CAO, dus daarvoor moesten we een oplossing zoeken. Een oplossing die het beste recht doet aan de belangen van onze medewerkers. We zijn er prima uitgekomen met de JPB Groep, die bereid bleek te zijn voor onze mensen de huidige arbeidsvoorwaarden onder de CAO Orsima toe te passen.

De directie van AVR is niet alleen tevreden omdat belangrijke voorwaarden voor het personeel zijn gegarandeerd, maar ook continuïteit van de dienstverlening voor klanten is verzekerd. De activiteiten in Stadskanaal en Noord-Nederland hebben voornamelijk betrekking op industriële reiniging. In de huidige markt leveren deze activiteiten onvoldoende resultaten op.
Provincie:
Tag(s):