maandag, 15. mei 2006 - 15:18

'Ayaan Hirsi Ali naar Verenigde Staten'

Den Haag

Ayaan Hirsi Ali zal per 1 september 2006 plaatsnemen in de Amerikaanse denktank; American Enterprise Institue(AEI). Daarmee zegt zij haar zetel in de Tweede Kamer op. Dat meldt de Volkskrant maandag. Oorspronkelijk zou het omstreden VVD-Kamerlid pas in mei 2007 de overstap maken, maar door het gedwongen vertrek uit haar huidige woning in Den Haag heeft zij na overleg met de AEI overeenstemming bereikt om al per 1 september te beginnen schrijft de krant.

Haar woordvoerder wil het verhaal noch bevestigen noch ontkennen maar verwijst naar een persconferentie van Ayaan die morgen in Den Haag zal plaatsvinden.

VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali kwam vorige week nog in opspraak door het televisieprogramma Zembla. Die kwam met een reportage waaruit bleek dat Ayaan bij aankomst in Nederland gelogen had over haar verleden. Ook heeft zij haar naam en geboortedatum vervalst om een zogenaamde a-status in Nederland te kunnen krijgen. De VVD was op de hoogte van haar bedrog, maar vond dat geen beletsel voor haar Kamerlidmaatschap. Zembla confronteerde in haar uitzending, Ayaan met de uitspraken van haar broer, moeder en haar ex-man.
Provincie:
Tag(s):