donderdag, 19. oktober 2006 - 23:23

AZ begint groepsfase goed met winst op Braga

AZ heeft in de eerste wedstrijd in de poulefase van de UEFA Cup goede zaken gedaan tegen Sporting Braga. De ploeg van Louis van Gaal zegevierde in het eigen DSB-Stadion met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Arveladze, Koevermans en Schaars.

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, draaide AZ stroef tegen de Portugezen die, zoals van tevoren was verwacht, loerden op de counter. De Alkmaarders hadden het zodoende tachtig minuten moeilijk met de verdedigende speelstijl van Braga.

Na de entree van Danny Koevermans (hij verving Shota Arveladze in de 72-ste minuut) kwam AZ op een 2-0 voorsprong. Jongeling Stijn Schaars maakte de avond voor AZ compleet door in de 79-ste minuut voor de 3-0 te tekenen.

Sevilla bleef in groep C op een 0-0 gelijkspel steken tegen Slovan Liberec. De titelverdediger in het UEFA Cup toernooi hield zodoende een punt over aan de confrontatie tegen 'zwakke broeder' Slovan Liberec.