zaterdag, 14. oktober 2006 - 22:14

AZ effectiever dan Sparta

Vooraf leek het voor Sparta onbegonnen werk om de eerste winst van het seizoen te behalen tegen AZ. In de praktijk kregen de Rotterdammers wel degelijk kansen tegen de ploeg van Louis van Gaal. Maar zoals al het hele seizoen het geval is, liet Sparta teveel kansen liggen. De Alkmaarders waren een stuk effectiever.

In de beginfase kreeg Jason Oost de grootste kansen op een voorsprong. Na een steekpass van AZ-huurling Haris Medunjanin miste de aanvaller echter oog in oog met Joey Didulica. Twee minuten later schoot hij in het zijnet.

AZ speelde niet goed, maar was in ieder geval een stuk effectiever dan de thuisploeg. Gretar Steinsson kopte tien minuten na rust raak uit een vrije trap. De IJslander was na ruim een half uur in de ploeg gekomen voor Martijn Meerdink, die woedend was over zijn wissel. Van Gaal haalde de middenvelder uit voorzorg naar de kant, omdat hij dicht tegen een tweede gele kaart aanzat. Vanaf dat moment gingen de bezoekers wel beter spelen.

Oud-Spartaan Danny Koevermans gooide het duel na 79 minuten op slot na een fraai overstapje van Simon Cziommer.

Sparta-trainer Wiljan Vloet wilde niet weten van enige onrust. "Nee, wij proberen de rust te bewaren. We weten dat we de komende weken met Roda JC en PSV twee lastige uitwedstrijden krijgen. Maar dit duel heeft ons toch wat hoop gegeven."
Categorie:
Tag(s):