donderdag, 28. september 2006 - 23:10

AZ heeft genoeg aan gelijkspel

AZ heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. De ploeg van Louis van Gaal sleepte een 1-1 gelijkspel uit het vuur bij Kayserispor.

De Alkmaarders hadden twee weken geleden nipt met 3-2 gewonnen en daarom sloeg de schrik ook om het hart toen de Turken via Ãœnal op voorsprong kwamen. Hij kon geheel vrijstaand inkoppen uit een voorzet van Topuz. AZ had daarna wel het meeste balbezit, maar vergat daar iets mee te doen. De grootste kans kwam zelfs op naam van de Turkse ploeg. Maar Basdag faalde oog in oog met Didulica.

Na rust drukte AZ door en kreeg het was kansjes. Na tien minuten raakte Arveladze de paal, waarna Cora de bal uit een voorzet van Martens achter zijn eigen doelman werkte. In de resterende tijd domineerde de koploper van de Eredivisie en had het zelfs de volle winst kunnen pakken.