zondag, 17. september 2006 - 16:50

AZ komt goed weg

AZ heeft door toedoen van Moussa Dembele een puntje weten te halen tegen FC Twente. In Alkmaar, in het DSB Stadion, was Twente de bovenliggende partij. De eerste goal van de Tukkers kwam echter heel vreemd tot stand.

Gijs Luirink, de verdediger die zich als een razende ontwikkelt, stompte een voorzet in paniek met de hand weg. Tot zijn grote geluk kreeg hij slechts geel van Temmink en hoefde hij het veld niet te verlaten. Blaise N'Kufo profiteerde uiteraard wel van de gegeven penalty.

Pas na bijna een uur voetballen kwam AZ op gelijke hoogte en eigenlijk kwam dit doelpunt uit de lucht vallen. Arvaladze kwam als een sluwe vos net twee centimeter verder met zijn been dan de verdediger en tikte een voorzet net binnen. Luirink die in de eerste helft een hoofdrol speelde deed dat zonder schuld de tweede helft weer. Hij raakte geblesseerd toen Louis van Gaal al zijn wissels al had opgebruikt.

Tegen tien man herpakte FC Twente haar overheersende spel en scoorde uit een uitgespeelde aanval via Touma. De creativiteit van Dembele moest er uiteindelijk aan te pas komen om een gelijkspel op de borden te krijgen. Beide ploegen hadden in de slotfase nog kansen op de overwinning, maar het bleef bij 2-2 in Alkmaar.