zondag, 16. april 2006 - 21:49

AZ stelt tweede plek veilig

AZ heeft de tweede plaats in de competitie veiliggesteld. De ploeg van trainer Louis van Gaal won op bezoek bij SC Heerenveen met 4-2.

Van Gaal had Jaliens, Landzaat, Perez, Van Galen en Arveladze op de bank gehouden, maar het zou voor de zwakke Friezen weinig uitmaken. De bezoekers kwamen al na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Danny Koevermans en kreeg ook daarna volop kansen. Via een rake kopbal en een schot in de kruising van Stein Huysegems, vlak voor en vlak na rust, liepen de Alkmaarders uit naar een ruime 3-0 voorsprong.

Toch brachten Mark de Vries en Daniel Pranjic, met een vrije trap, de spanning weer terug in de wedstrijd. Maar even voor tijd was het opnieuw Koevermans die met een kopbal de eindstand op 4-2 bepaalde.