zondag, 12. november 2006 - 0:41

AZ via prachtige goals naar ruime winst op Heracles

AZ had weinig moeite met Heracles Almelo. Met twee vingers in de neus en via vier prachtige goals wonnen de Alkmaarders uiteindelijk met 5-0.

De thuisploeg had letterlijk en figuurlijk de wind mee in de eerste helft. Stijn Schaars poeierde al na twee minuten vanaf 25 meter raak. Zijn bal verdween als een granaat in de kruising. Halverwege het eerste bedrijf tekende Demy de Zeeuw voor de meest bijzondere treffer van de avond. Gedragen door de wind verdween zijn corner zonder aangeraakt te worden achter de verbouwereerde Martin Pieckenhagen.

Mocht Heracles al enige hoop hadden gehad vooraf, dan was die vanaf dat moment in ieder geval helemaal weg. De ploeg van Ruud Brood kwam er totaal niet aan te pas en had geluk dat AZ een versnelling terugschakelde. In de slotfase zette de ploeg van Louis van Gaal toch nog even aan en dat leverde nog drie goals op.

Shota Arveladze was twee keer het eindstation van een sublieme aanval en in blessuretijd mocht ook invaller Danny Koevermans nog zijn goaltje meepikken.

De enige domper op de avond was het geblesseerd uitvallen van Khalid Sinouh. Omdat eerste keeper Joey Didulica ook een blessure heeft, mocht derde keeper Job Bulters zijn debuut in het betaald voetbal maken. In de zestien minuten dat hij mocht meedoen, hield de 20-jarige sluitpost zijn doel schoon.