woensdag, 8. februari 2006 - 0:02

AZ wint, hattrick Arveladze

AZ heeft de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal met gemak gewonnen. Mede dankzij een loepzuivere hattrick van Shota Arveladze werd het 0-5. Barry van Galen opende in de twaalfde minuut op schitterende wijze de score.

Na een passje van Martijn Meerdink knalde de routinier de bal met buitenkant schoen in de kruising. Wonder boven wonder kreeg RBC daarna de grootste kansen. Paul Kpaka, Ibrahim Sillah, Nyron Wau en Robert Molenaar hadden het vizier echter niet scherp staan.

Toch was het weer AZ dat scoorde. In de 37ste minuut vond Stein Huysegems Meerdink na een schitterende individuele actie: 0-2. Het slotakkoord van de eerste helft was ook van de Alkmaarders. Van Galen promoveerde een vrije trap vanaf derig meter op de lat boven doelman Mark Volders.

In de tweede helft ging AZ vrolijk verder. Kew Jaliens vond in een mooie combinatie Shota Arveladze, die koel afrondde. Diezelfde spits was daarna nog twee keer succesvol, zodat de Georgiër voor de tweede keer dit seizoen een zuivere hattrick tegen RBC scoorde. Door de winst klimt AZ weer dichterbij naar PSV en Feyenoord in strijd om de landstitel.