donderdag, 2. november 2006 - 23:14

AZ wint in doelpuntrijk duel van Grasshoppers

Hoewel de uitslag van 2-5 anders doet vermoeden heeft AZ tegen Grasshoppers een moeilijke avond beleefd. De ploeg van trainer Louis van Gaal keek na een halfuur voetbal tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Biscotte. De Zwitsers stapten na 45 minuten dan ook als morele winnaar van het veld.

De donderspeech van Van Gaal in de rust had duidelijk effect op de spelers van AZ. De tweede helft werd fel gestart. Dit leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Shota Arveladze. De Alkmaarders kwamen via Demy de Zeeuw zelfs op voorsprong, maar deze vreugde duurde niet lang. Eduardo bezorgde Grasshoppers de gelijkmaker en het duel leek te verzanden in een gelijkspel.

AZ liet het er echter niet bij zitten. Via Dembélé kwamen de Alkmaarders op 2-3. De wedstrijd leek hiermee in het voordeel van de ploeg van Van Gaal te eindigen, maar in de extra tijd besloten Martens en Dembélé de meegereisde AZ-supporters nog te trakteren op nog eens twee treffers. Het duel dat AZ stroef begon, eindigde na negentig minuten alsnog in een festijn.