vrijdag, 24. maart 2006 - 7:59

Babel: 'Dit had ik nodig'

Ryan Babel heeft eindelijk weer van zich doen spreken. En dan nog wel op en buiten het veld. Want de aanvaller van Ajax is sinds de komst van Klaas Jan Huntelaar naar de reservebank verbannen en moet het doen met invalbeurtjes. In de halve finale van de beker tegen Roda JC maakte hij woensdagavond tijdens zo'n invalbeurt twee doelpunten in de verlenging, waardoor Ajax met 4-1 won.

"Dit had ik even nodig. Dit geeft vanzelfsprekend een goed gevoel", aldus Babel op de website van de Amsterdamse club. "Ik heb toch een moeilijke periode achter de rug en ik wil dit goede gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Al moet ik zeggen dat ik de laatste weken al lekker aan het trainen ben. Ik heb tegen Roda een best redelijke wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor het einde van de tweede helft kwam ik erin. Je wilt overal tegelijk zijn en je sprint van voor naar achter. Vlak na de goal van Klaas Jan besefte ik pas dat er nog dertig minuten gespeeld zouden worden. Het is een tijdje geleden dat ik zo lang heb meegedaan. Omdat veel Roda-spelers er redelijk doorheen zaten, kon ik mijn rustmomenten gelukkig wel pakken in de verlenging. De schouderklopjes van spelers en trainers in de kleedkamer na de wedstrijd deden me goed."

Ook kijkt de Ajacied vast vooruit naar de bekerfinale. "De finale tegen PSV wordt ongetwijfeld leuk. Volgens mij kunnen we PSV in die finale nog wel pijn doen. Laatst speelden we in de ArenA nog 0-0 tegen PSV. Daar had toen voor ons wel iets meer ingezeten."
Categorie:
Tag(s):