zondag, 11. juni 2006 - 13:45

Baby overleden na ongeval

Creil

Op het Creilerpad in Creil, gemeente Noordoostpolder heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een meisje uit die plaats is overleden. Het ongeval gebeurde doordat twee mannen (25 jaar uit Creil en 23 jaar uit Emmeloord) op de kruising bospad en Creilerpad ieder in hun eigen auto naast elkaar optrokken. Daarbij reden zij in de richting van het bospad, waar op dat moment een vrouw en haar twee kinderen liepen.

De vrouw, een 30-jarige inwoonster uit Creil, zag in eerste instantie dat de twee auto’s stilstonden en gaf haar bijna tweejarig zoontje, toestemming om over te steken. Toen zij zag dat de auto’s zijn kant opkwamen rende zij, met de kinderwagen - met daarin haar babymeisje - achter haar zoontje aan. Daarbij werden ze aangereden door de 25 jarige bestuurder uit Creil. De man probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

In verband met de ernst van de situatie kwamen meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter ter plaatse. Het jongetje werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Over zijn verwondingen is op dit moment niets bekend.
De vrouw is met diverse botbreuken naar het VU ziekenhuis vervoerd. De baby werd in kritieke toestand met de traumahelicopter naar het VU gevlogen. Daar is het meisje in de loop van de nacht aan haar verwondingen overleden.

De politie heeft de twee mannen aangehouden wegens het rijden op de openbare weg, zonder daarbij de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Zij zijn inverzekering gesteld. Voor getuigen en omstanders is slachtofferhulp geregeld.
Provincie:
Tag(s):