woensdag, 11. januari 2006 - 10:07

Baby's direct na geboorte in bad verdronken

Beverwijk

De moeder van de vier dode baby’s die in Haarlem en Beverijk zijn aangetroffen heeft de kindjes direct na de geboorte in bad verdronken. Dat meldt de Telegraaf woensdag op basis van ’goed ingevoerde bronnen.’ Drie kindjes werden in de tuin van het echtpaar in Beverwijk begraven. Een vierde baby werd in het huis van een grootmoeder begraven. Dit babylijkje werd in december gevonden waarna de politie en onderzoek instelde.

De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van doodslag of kindermoord. De 35-jarige vader is op last van de rechtbank vrijgelaten. Zijn advocaat heeft gezegd dat hij niet heeft geweten dat de vrouw zwanger is geweest. Ook familieleden, vrienden en buren zouden niets van de zwangerschappen hebben gemerkt. De moeder 'moet bijna continu zwanger zijn geweest', zegt 'een bron rond de familie' in de krant. De moeder zou voor verdrinking hebben gekozen omdat dit het meest 'humaan' zou zijn en 'de minste sporen' zou achterlaten.

Het vierde kind van het stel zou vlak voor de kerst geboren zijn. Na de vondst van dit lichaampje werden de andere lijkjes in de tuin in Beverwijk aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):