zondag, 12. november 2006 - 21:11

Balkenende duikt in verenigingsleven

Roermond

Premier Jan-Peter Balkenende bracht zondag een bezoek aan Limburg. Hij deed dit in het kader van de CDA bijeenkomst ‘Thuis in Limburg dag’ die plaatsvond in de Oolderhof in Ool.

De premier begon zijn bezoek rond 13.00 uur in Leeuwen. Hier bezocht hij de scouting aan de Zandstraat. De premier werd door de scouts met het clublied verwelkomd en ging in gesprek met enkele leden. Hierna volgde een korte wandeling langs de basisschool in de Jan Amentstraat, waar de premier luisterde naar enkele leerlingen en in gesprek ging met vrouwen van ZijActief. Zijn bezoek aan Leeuwen werd afgesloten bij café Aad Leeuwen met de jeugdprins van de carnavalsvereniging. Doel van dit bezoek was inzicht te krijgen in het belang van het verenigingsleven in de wijk.

De premier vervolgde zijn weg naar de Ontmoetingsruimte naast de Minderbroederskerk waar hij de Jaarprijs 2006 van de Stichting 1443 uitreikte aan mevrouw Blokland-Vermaas. Voor mevrouw Blokland-Vermaas was dit tot het laatst geheim gehouden, zodat zij nog steeds in de veronderstelling dat burgemeester Henk van Beers van Roermond de prijs zou uitreiken.

Na deze uitreiking vervolgde de minister-president zijn weg naar Ool, om af te sluiten op de CDA familiedag. Naast de premier waren hier ook andere CDA-kopstukken aanwezig, waaronder de ministers Aart-Jan de Geus, Ernst Hirsch Ballin en Maria van der Hoeven en Staatssecretaris Karien van Gennip. Enkele wethouders en vertegenwoordigers van verenigingen kregen nog de mogelijkheid om met Balkenende kort een gesprek aan te gaan, waarna de CDA-premier een toespraak hield over het CDA en de koers voor de toekomst.
Provincie:
Tag(s):