zondag, 20. augustus 2006 - 21:56

'Balkenende haalt nat pak'

Rotterdam

Ondanks de hevige regenval waren er zondagmiddag toch veel toeschouwers op de been voor Bavaria City Racing. Christijan Albers, Tiago Monteiro en Nico Rosberg lieten hun Formule 1-wagens ronken in de Rotterdamse straten. Ook Jos Verstappen en Jan Lammers gaven een show ten beste met hun A1GP-wagens.

Minister President Jan Peter Balkenende en burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam reden in de stromende regen, over het parcours met een oldtimer. Dat de beide heren daarbij drijfnat werden leek hen niet te deren. Tiago Monteiro beet het spits af met een demonstratie van met een Midland M16-bolide. Terwijl de lucht langzaam opklaarde, maakten de Formule 3-coureurs Ho-Pin Tung, Ferdinand Kool en Renger van der Zande hun opwachting.

Christijan Albers trakteerde Balkenende op een rit in een officiële Formule 1-Safety Car. Daarna maakte Albers het publiek op de Coolsingel en het Hofplein wild enthousiast met enkele burn-outs en donuts. Het slechte weer stond de echte fans niet in de weg. Zij kwamen gewapend met een paraplu of een regenjas toch wel opdraven.

Herman Vaanholt, organisator van Bavaria City Racing, spreekt van een geslaagde dag. Of het evenement volgend jaar weer in Rotterdam wordt gehouden is nog niet zeker. Volgens Vaanholt ligt de locatie voor de komende twee jaar nog niet vast. Wel heeft hij met hoofdsponsor Bavaria een contract tot 2009. Dat betekent in ieder geval dat het evenement ook in 2007 wordt gehouden, maar of dat opnieuw in Rotterdam is, moet nog worden besproken.
Provincie:
Tag(s):