maandag, 4. december 2006 - 16:20

Balkondeel breekt af

Amsterdam

Maandagochtend is tijdens een verhuizing een gedeelte van een Frans balkon van een woning van Ymere in de Sluisstraat in de Schinkelbuurt naar beneden gekomen. Het brokstuk viel op het ondergelegen balkon op 1-hoog. Er ontstond daardoor schade aan de balkondeur van die woning. Er vielen geen gewonden.

Het ingestorte balkon in de Sluisstraat in deze bouweenheid is eigendom van woningcorporatie Ymere alleen eigenaar van het pand met bovengelegen woningen op nummer 38. De overige woningen zijn in handen van andere (particuliere) eigenaren. Sluisstraat 38 is in 1997 gerenoveerd en in 2005 is nog onderhoud, waaronder schilderwerkzaamheden, uitgevoerd. Bij de toen uitgevoerde inspectie zijn indertijd geen gebreken aan de balkons vastgesteld meldt Ymere maandag.

Ymere heeft in de Schinkelbuurt nog een aantal panden met soortgelijke balkons. Voor de zekerheid worden deze balkons ook allemaal op zeer korte termijn geïnspecteerd.
De woningcorporatie schrijft op haar website dat ze bij alle huurders van Ymere maandag nog een brief in de bus doet waarin zij geïnformeerd worden over de inspectie en hen wordt verzocht om tot de inspectie geen gebruik te maken van hun balkon.

Ook heeft Ymere Bouw- en Woningtoezicht van het incident op de hoogte gesteld, zodat zij de eigenaren en bewoners van de omliggende panden kan waarschuwen en indien noodzakelijk ook die balkons inspecteren. De schade aan de balkondeur op 1-hoog zal Ymere vanmiddag nog herstellen. .

Als de uitkomsten van de inspectie bekend zijn, worden de bewoners daarvan direct op de hoogte gesteld. Naar verwachting zal dat nog deze week zijn.
Provincie:
Tag(s):