dinsdag, 7. maart 2006 - 10:11

Banenverlies voor filemelders

Den Haag

De ANWB vermindert het aantal 'live' bulletins met verkeersinformatie op de Nederlandse radiostations. Binnenkort zal alleen nog op de vier publieke zenders (Radio 1, Radio2, Radio 3FM en Radio 4 ) tussen 06.00 en 22.30 uur live worden gepresenteerd. De overige omroepen blijven 24 uur per dag actuele verkeersinformatie van de ANWB ontvangen.

De verkeersinformatie wordt aangeboden in de vorm van digitale bestanden of voiceberichten, die kort voor de uitzendmomenten op de hele en halve uren zijn ingesproken. De ANWB verwacht dat door deze technische ontwikkelingen meer uitzendingen via lokale, regionale en landelijke zenders verspreid zullen worden. Doen zich extreme verkeerssituaties voor, dan is de ANWB beschikbaar om voor alle zenders 'live' toelichtingen te geven.

Momenteel verzorgt de ANWB op zestien zenders actuele verkeersinformatie. Bij elf zenders gaat dat in de vorm van live-presentaties vanuit radiostudio's van de ANWB.

Het verminderen van het aantal uitzendingen is het gevolg van kostenbesparingen binnen de gehele ANWB, waarbij de komende jaren 600 á 800 banen gaan verdwijnen. De besparing bedraagt ruim een half miljoen euro. Een flink aantal presentatoren bij afdeling Actuele Informatie verliest zijn baan.
Categorie:
Tag(s):