donderdag, 28. december 2006 - 12:03

Bankovervaller weet niet van ophouden

Meppel

Een 31 - jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond door de politie aangehouden. De man wilde een bank overvallen maar kwam bij twee banken in Meppel voor een dichte deur te staan. Bij een kantoor aan de Kromme Elleboog had de man wel "geluk" hier was de bank nog open.

Hier gaf hij de medewerkers een briefje waarop stond: "dit is een bankoverval en ik blijf net zo lang zitten tot ik het genoemde geldbedrag heb ontvangen". Ook stond in briefje geschreven dat hij een wapen op zak had.

Geschrokken door het in werking gezette alarm, liep de man naar buiten om te wachten. Buiten wist de gewaarschuwde politie de man aan te houden. Hij bleek bij fouillering geen wapen op zak te hebben.

Begin dit jaar heeft dezelfde man ook een poging ondernomen om een bank in Meppel te overvallen en is toen ook blijven zitten, totdat de politie ter plaatse kwam en hem wist aan te houden.

De verdachte is onlangs, na het uitzitten van zijn laatste straf, vrij gekomen. De man is woensdagavond inverzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De medewerkers van het kantoor zijn opgevangen en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Provincie:
Tag(s):