woensdag, 22. februari 2006 - 23:53

Barça verslaat tien man van Chelsea

FC Barcelona heeft een zeer goede stap in de richting van de kwartfinale van de Champions League gezet. Chelsea werd op Stamford Bridge op een 1-2 nederlaag getrakteerd.

De wedstrijd ging in het eerste half uur gelijk op, ondanks dat FC Barcelona 62 procent balbezit had. Chelsea wachtte echter op een foutje, zodat het naar hartelust kon gaan counteren. Keerpunt in het duel was de domme rode kaart voor Chelsea-linksback Asier Del Horno in de 37ste minuut. De Spanjaard greep bot in op Lionel Messi, toen deze Arjen Robben aan het dollen was. Scheidsrechter Terje Hauge, vriend van de vorig jaar door José Mourinho's toedoen gestopte arbiter Anders Frisk, kon niets anders doen dan de speler van het veld sturen. Tock konden de Londenaren met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers.

In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Barça, totdat Motta in de 59ste minuut een vrije trap van Frank Lampard tot achter zijn eigen doelman verlengde: 1-0. De Catalanen zetten daarna uiteraard nog meer druk, maar dat resulteerde niet meteen in doelpunten. Althans: niet van Spaanse kant. John Terry was namelijk zo vriendelijk om in de 72ste minuut een vrije trap van Ronaldinho achter zijn eigen goalie te koppen: 1-1.

Daarna kreeg Barcelona plosteling kansen genoeg. Messi schoot op de lat na een prachtige actie en een inzet van invaller Henrik Larsson werd door Terry van de lijn gehaald. De verdediger deed hetzelfde bij een geplaatst schot van Ronaldinho. Even later ontsnapte Carles Puyol aan rood toen hij Robben neerschopte. De verdediger had al geel, maar Hauge besloot hem te sparen.

Uiteindelijk was de winst toch voor de ploeg van trainer Frank Rijkaard. Samuel Eto 'o kopte de bevrijdende 1-2 binnen. De onmoeting over twee weken in Nou Camp zal niet minder spannend worden, maar toch zijn de beste papieren nu in handen van FC Barcelona.
Categorie:
Tag(s):