dinsdag, 5. december 2006 - 23:30

Barca redt het tegen Werder

Goals van Ronaldinho en Eidur Gudjohnsen hebben FC Barcelona naar de tweede ronde van de Champions League gebracht. De treffers van de Braziliaan en de IJslander waren afdoende voor een 2-0 overwinning op Werder Bremen, dat vanavond in Camp Nou verslagen moest worden om zicht te houden op de tweede ronde van het kampioenenbal.

Binnen twintig minuten had de ploeg van Frank Rijkaarde de Duitsers op de knieën. Na dertien minuten schot Ronaldinho een vrije trap onder de opspringende muur de van de koploper in de Bundesliga door. Doelman Wiese zag de bal te laat en kon niet voorkomen dat de het leer links van hem in de onderhoek zeilde.

De aangeslagen ploeg van trainer Thomas Schaaf kreeg vijf minuten na de openingstreffer de knock-out toegediend. Gudjohnsen werd na een vlotlopende combinatie tussen Ronaldinho en Giuly vrij voor Wiese gezet en maakte geen fout. Voor Werder rest een vervolg in Europa in het UEFA Cuptoernooi.

Genoeg voor de groepswist was de overtuigende zege van de Catalanen niet. Met die eer ging Chelsea aan de haal. De ploeg van José Mourinho won op Stamford Bridge met 2-0 van Levski Sofia. Aanzet voor de overwinning werd gegeven door Andrey Shevchenko. De Oekraïner rondde als in zijn beste dagen een steekpass van Frank Lampard af in de 27e minuut. Met de buitenkant van zijn schoen liet hij doelman Mitrev kansloos.

Pas diep in de tweede helft slaagden de Londenaren, met Arjen Robben en Khalid Boulahrouz in de basis, erin de krachtsverhoudingen op het veld ook in de score uit te drukken. Shaun Wright-Phillips, de vervanger van Robben, rondde een één-twee met verdediger Ricardo Carvalho af met een ziedend schot, dat laag in de hoek belandde.