dinsdag, 7. maart 2006 - 22:48

Barcelona schakelt Chelsea uit

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Chelsea begon grimmig in het Nou Camp. José Mourinho liet zijn ploeg net als afgelopen weekend tegen West Bromwich Albion (toen na de rust) later het veld op komen.

De spelers van Chelsea werd dit niet in dank afgenomen en zij werden getrakteerd op een hels fluitconcert van de fanatieke aanhang van de Catalanen. De druk die van tevoren op de wedstrijd tussen beide toppers lag was groot. Dit bleek ook uit de eerste helft, waarin beide ploegen onder de maat presteerden.

De tweede helft bracht echter meer vertier voor de liefhebber. Ronaldinho etaleerde zijn klasse door FC Barcelona op voorsprong te schieten. Lampard schoot in de extra tijd nog wel een penalty achter doelman Victor Valdes, maar zijn doelpunt veranderde niets aan de uitschakeling van Chelsea.

De titanenstrijd tussen Chelsea en FC Barcelona werd nu beslist in het voordeel van de Catalanen. Vorig seizoen strandde Barcelona in de kwartfinale tegen de manschappen van Mourinho, maar dit seizoen zijn de rollen omgedraaid. Chelsea kan haar vizier nu richten op volgend seizoen. Het kampioenschap in de Premier League is bijna in de knip. Voor Frank Rijkaard en Henk ten Cate gloort een topseizoen. De ploeg kan naast het kampioenschap in de Primera Division ook hopen op de winst in de Champions League.
Categorie:
Tag(s):