dinsdag, 18. april 2006 - 14:46

'Bas spreekt een woordje mee op Urk'

Urk

Op dinsdag 25 april 2006 vindt in Museum Het Oude Raadhuis op Urk de presentatie plaats van het nieuwe taalstimuleringsprogramma ‘Bas spreekt een woordje mee’.
Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 t/ m 6 jaar met een taalachterstand.

Het programma is ontstaan uit het vierjarig Boekenbas-Taalproject, dat door logopedisten van de HVDF in opdracht van de gemeente Urk, in het kader Gemeentelijke Onderwijsachterstanden Beleid en Vroege Voorschoolse Educatie (GOA/VVE), is gemaakt.

Het programma is uniek, omdat het aansluit bij de prentenboeken van Bas (o.a. ‘Ik ben Bas’, ‘Bas, ga je mee’ en ‘Bas, waar ga je naar toe’). Bovendien is het handzaam en overzichtelijk vormgegeven in een praktische leskist.

‘Bas spreekt een woordje mee’ is door logopedisten uit het werkveld gemaakt en uitvoerig getest in de praktijk. Hierdoor sluit het programma heel goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Vanwege het grote succes is het programma nu door Uitgeverij Groen, in samenwerking met Nienhuis BV, uitgegeven voor onder andere basisscholen en logopedisten.

Tijdens deze presentatie zal het eerste exemplaar overhandigd worden aan de ontwikkelaars, de logopedisten van de afdeling Jeugd van de HVDF door uitgeverij Groen te Heerenveen.
Provincie:
Tag(s):