woensdag, 29. november 2006 - 9:14

Basisschool doet aangifte tegen Verdonk

Rotterdam

De Rotterdamse basisschool De Catamaran heeft dinsdag aangifte gedaan van kindermishandeling tegen minister Verdonk. Dit zegt adjunct-directeur Geer Jeelof woensdagochtend. Begin deze maand verschenen de kinderen Suaad (9 jaar) en Kadar (8 jaar) niet op school, waarvan door de leerkrachten melding werd gedaan.

Er was volgens de school ook geen ziek- of absentiemelding binnengekomen. Een klasgenootje vertelde ’s middags aan de groepsleerkracht, dat het hele gezin in aanwezigheid van politie uit huis was gehaald en weggebracht. Navraag bij de woningbouwvereniging of het hier een ontruiming van het wijkinterventieteam betrof werd ontkend. Ook hen was niets bekend.

Na drie dagen en vele telefoontjes werd op donderdag 9 november door een medewerker van het COA bevestigd, dat men de woning had ontruimd en het gezin vervoerd naar Vertrekcentrum Vught, om daar gedwongen te worden ons land te verlaten.

Het land van herkomst van de gescheiden moeder is Somalië. Een land dat voor de kinderen totaal vreemd is, met een vreemde taal, maar bovenal een vijandig land, dat beheerst wordt door stammen en krijgsheren. De twee kinderen hebben hun hele leven in Nederland doorgebracht. Hier zijn zij ook naar school (De Catamaran) gegaan en zijn ze opgegroeid als elk ander Nederlands kind; zij hebben vloeiend Nederlands leren lezen, spreken en schrijven.

De kinderen zijn niet eens in de gelegenheid geweest om afscheid te nemen van vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes en leerkrachten. Zij hebben ook geen schoolwerkjes kunnen meenemen. Hun geborgenheid, veiligheidsgevoel, sociale contacten en hun onderwijs-leerlijn zijn hiermee abrupt afgebroken, aldus het schoolhoofd.
Provincie:
Tag(s):