vrijdag, 14. april 2006 - 13:03

Beatrixcollege wint scholenstrijd

Tilburg

Het Beatrixcollege heeft op 12 april jl. de Scholenstrijd Tilburg 2006 gewonnen. In de raadzaal van het gemeentehuis behaalde deze school de meeste punten in de strijd om de titel 'Slimste school van Tilburg en omgeving'. Met als prijs: een dagje Efteling voor de deelnemers en hun supporters.

De strijd werd gestreden door vijf middelbare scholen uit Tilburg en omgeving: het St. Odulphuslyceum, 2College Cobbenhagen, het Cambreurcollege, het Beatrixcollege en titelverdediger Theresialyceum. In een team van vier leerlingen uit 4 Havo en 5 VWO kregen zij uiteenlopende kennisvragen voorgeschoteld. Alle scholen werden bijgestaan door enthousiaste supporters. Ook zij werden met een publieksvraag, die meetelde voor de eindscore, aan het werk gezet. Het Cambreurcollege ontving de prijs voor de beste supporter.

De Scholenstrijd werd voor de vierde maal georganiseerd door de Stichting Overleg Tilburgse Studentenverenigingen (SOTS) in samenwerking met de gemeente Tilburg, Universiteit van Tilburg, Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen. Met diverse activiteiten willen zij samen duidelijk maken dat Tilburg een uitstekende onderwijs- en studentenstad is.
Provincie:
Tag(s):