maandag, 19. juni 2006 - 12:54

Bedreiging en poging tot doodslag

Diepenveen

Zondagmiddag rond 12.30 uur is op de Hoevelmansweg in Diepenveen een 42-jarige Deventenaar aangehouden. De man liet zijn vier honden uit in het weiland. Hiervoor was hij door de politie en jachtopziener al twee keer eerder gewaarschuwd dat dit niet is toegestaan. Toen de man hierop nogmaals door een agent werd aangesproken, reageerde hij recalcitrant en weigerde hij te stoppen. Nadat hij gesommeerd was te stoppen liep hij dreigend en met een gebalde vuist op de agent af. Deze zag zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken.

De Deventenaar trachtte vervolgens zijn vier honden op te hitsen, maar de honden gaven daar geen gehoor aan. Toen de agent vervolgens duidelijk maakte dat de man terzake bedreiging was aangehouden, probeerde hij er vandoor te gaan en sprong hij in zijn auto.

De agent is vervolgens voor de auto gaan staan, maar de man reed met spinnende wielen weg in de richting van de agent. Deze voelde zich op dat moment in levensgevaar en trok zijn dienstwapen. De verdachte kwam hierdoor tot bezinning en stopte de auto en stapte uit.

Daarna werd de man aangehouden en door inmiddels ter plaatse gekomen assistentie overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering werd gesteld.
De politieman deed aangifte gedaan van bedreiging en poging doodslag.

Getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):