dinsdag, 23. mei 2006 - 16:06

Bedreiging met pistool na aanrijding

Zevenaar

Een 21-jarige man uit Zevenaar is zondagochtend op het Stationsplein in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit. De man zou na een verkeersruzie betrokken zijn geraakt bij een aanrijding. Daarbij zou hij een andere automobilist, een 23-jarige man uit Spijk, bedreigd hebben met een pistool. In de wagen van de Zevenaarder troffen agenten ook een wapen aan.

Rond half twaalf maakte de Spijkenaar melding bij de politie dat hij op het Stationsplein was aangereden en dat hij werd bedreigd. Politieagenten troffen beide partijen nog op het plein aan. Volgens de Spijkenaar was er al het een en ander tussen hem de Zevenaarder voorgevallen voor de aanrijding.

Zo zou hij enkele keren gesneden zijn tijdens het inhalen met uiteindelijk resultaat dat de Zevenaarder achterop de auto van de Spijkse automobilist was gereden. De Zevenaarder zou vervolgens met een pistool in de hand op het slachtoffer zijn afgelopen en daarmee hebben gedreigd. Nadat de Zevenaarder was aangehouden troffen agenten in zijn auto een op een pistool gelijkend wapen aan.

Het bleek een zogenoemd gasalarmpistool te zijn waarmee knalpatronen kunnen worden verschoten. Het wapen valt onder de bepalingen van de wapenwetgeving en is in beslag genomen. De Zevenaarder is inmiddels weer op vrije voeten. nadat hij de bedreiging had bekend.
Provincie:
Tag(s):