donderdag, 17. augustus 2006 - 12:57

Bedreiging op de A15

Hendrik-Ido-Ambacht

Een 49-jarige man uit Sliedrecht is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van bedreiging. De man reed in zijn busje op de A15 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht voor de Noordtunnel toen hij zou zijn afgesneden door een automobilist die invoegde.

Die bestuurder zou geen richting hebben aangegeven en door zijn manier van invoegen, zou de 49-jarige zijn rem in hebben moeten trappen. De 49-jarige werd hierdoor zo kwaad dat hij een alarmpistool tevoorschijn haalde en dit aan de andere automobilist liet zien.

De verdachte wilde de automobilist laten schrikken vanwege zijn gedrag op de weg. De geschrokken automobilist belde de politie die direct actie ondernam. Aan de hand van de kentekengegevens werd de 49-jarige in Sliedrecht getraceerd. Hij bleek naast het alarmpistool ook nog een wapenstok en een busje traangas in de auto te hebben liggen. Deze spullen zijn allemaal in beslag genomen. De man heeft tijdens het verhoor zijn actie bekend. Hij is heengezonden. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):