zondag, 2. april 2006 - 13:08

Bedrijf en vijf vrachtauto’s verloren gegaan

Sint Annaparochie

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een uitslaande brand in vrachtauto’s en een bedrijfspand aan de Wissel. Zaterdagavond brandde een deel van een opslagloods voor groente en fruit uit en zijn vijf voor het pand staande vrachtauto’s geheel door brand verwoest.

Even na half twaalf ontdekten voorbijgangers brand in een vrachtauto voor het pand en sloegen alarm. Nog voor de brandweer ter plaatse was, sloeg de brand over naar de andere vrachtauto’s en de nog geen jaar oude loods. Enkele vrachtauto’s konden van de vuurzee gered worden.

De brandweer had tot 02.35 uur nodig om de brand onder controle te krijgen. Voor zover bekend zijn er geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Wel deden zich enkele kleine ontploffingen voor, vermoedelijk veroorzaakt door de tanks van de vrachtauto’s. Enkele van de vrachtauto’s waren eigendom van dit bedrijf. Enkele anderen waren het bezit van privéchauffeurs.

De brand is volgens meerdere getuigen begonnen bij een vrachtauto. Wat daarvan de oorzaak is, is niet bekend. De politie stelt daar een onderzoek naar in.
Provincie:
Tag(s):