vrijdag, 22. september 2006 - 12:31

Bedrijventerrein Stadhoudersmolen gaat voor veiligheid

Apeldoorn

Maandag 25 september a.s. tekenen ondernemers van het bedrijventerrein Stadhoudersmolen, de burgemeerster en veiligheidsprofessionals de intentieverklaring om te komen tot een nationale certificering op het gebied van veiligheid. Stadhoudersmolen is het eerste bedrijventerrein in Apeldoorn dat opgaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Het Keurmerk Veilig ondernemen is voor verschillende winkelcentra en de warenmarkt al een feit. Stadhoudersmolen heeft in Apeldoorn de primeur als het gaat om het behalen van een veiligheidscertificaat voor bedrijventerreinen. Betrokken partijen trappen af met de ondertekening van een intentieverklaring, waarmee zij beloven binnen een half jaar het KVO-B certificaat te behalen.

De volgende stap is de ondernemersenquête waarbij alle ondernemers van bedrijventerrein Stadhoudersmolen bevraagd worden over veiligheid. Als laatste wordt het convenant getekend.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen, ook wel KVO-B genoemd zorgt ervoor dat er, op weg naar een nationale certificering, afspraken worden gemaakt tussen de verschillende lokale partijen. Het KVO-B is een hulpstructuur voor ondernemers, gemeente en veiligheidsprofessionals zoals politie, beveiligers en brandweer, voor het organiseren van samenwerking en het denken over veiligheid in de breedste zin van het woord.

Het geeft aan hoe de partners hun lokale projecten zelf kunnen invullen. Hiermee werken ze gestructureerd samen aan de preventie van criminaliteit, onveiligheid en brand. Het KVO-B certificaat legt de procedures en voorwaarden vast.
Provincie:
Tag(s):