donderdag, 7. december 2006 - 10:49

Beelden verdachte zaak Dol op Belgische tv

Utrecht

Vrijdag 8 december 2006 wordt in een zogenaamde ‘crimeclip’ op de Belgische televisie aandacht besteed aan de moord op Utrechter Wout Dol. Dol werd 21 juni jl. dood aangetroffen in zijn flat aan de Beneluxlaan in Utrecht. De politie doet nog altijd onderzoek. In Opsporing Verzocht, het regionale opsporingsprogramma en andere media werden beelden van de verdachte getoond.

De bewakingscamera legde de verdachte op 19 juni en waarschijnlijk ook op 12 juni vast, toen de verdachte bij Dol te gast was. Het tonen van de beelden heeft nog niet tot herkenning geleid.

Dit feit én het Hertz-T-shirt dat de verdachte droeg toen hij 19 juni vanaf ongeveer 22.50 uur bij Dol op bezoek was, zijn de reden dat de beelden nu ook op de Belgische tv getoond worden. Het T-shirt is namelijk in kleine oplage alleen in België op o.a. beurzen uitgedeeld.

Vrijdag 8 december wordt de zaak om 20.00 uur op de Franstalige zender RTL TVI (‘Affaires non classées’) behandeld. Na de nieuwsuitzending om 20.00 uur op Canvas (Nederlandstalig) is de verdachte te zien. Tot slot wordt hij getoond op Eén, vanaf 22.30 uur, waarna de hele nacht door herhaling volgt. De Belgische Federale Politie heeft de Politie Utrecht ondersteund bij de totstandkoming van de crimeclip.
Provincie:
Tag(s):