vrijdag, 27. januari 2006 - 22:25

Beeldend kunstenaar gezocht

Zwolle

De gemeente Zwolle zoekt een beeldend kunstenaar voor een nieuw kunstwerk op de Grote Markt. De komende maanden wordt de kunstenaar uitgekozen aan de hand van een zorgvuldige procedure. Een speciale werkgroep beoordeelt de inzendingen.
Voor het kunstwerk op de Grote Markt is €. 100.000 (ex.btw) beschikbaar.

Volgens de planning moet het kunstwerk in december 2006 worden geplaatst. De komst van het kunstwerk is onderdeel van de ingrijpende herstructurering van de Grote Markt.

In het magazine BK-informatie is vrijdag 27 januari een officiële opdracht gepubliceerd. Daarin worden de omgeving en het beoogde kunstwerk omschreven.

Het kunstwerk komt in het midden van de Grote Markt en wordt daarmee zichtbaar vanaf alle straten die op het plein uitkomen. Het werk moet de kwaliteit en de functie van het plein en van de binnenstad benadrukken. Verder moeten de historische waarde van de binnenstad, het belang van deze (ontmoetings)plek en de ontwikkeling van de stad in de laatste decennia in het kunstwerk worden verbeeld.

Aan professionele kunstenaars wordt gevraagd om een documentatiemap op te sturen, op basis waarvan de werkgroep een eerste keuze maakt. Na atelierbezoeken wordt een definitieve kunstenaar geadviseerd aan het college. Daarna gaat de uitgekozen kunstenaar aan de slag met het ontwerp, dat in het openbaar wordt toegelicht, waarna de werkgroep en het college zich er ook over buigen.

De werkgroep bestaat uit leden van de Commissie Beeldende Kunst, medewerkers van de gemeente, vertegenwoordigers van de stichting Levende Stadsgeschiedenis en de Bewonersvereniging Binnenstad.
Provincie:
Tag(s):