donderdag, 5. oktober 2006 - 8:20

Beestenboel in de bibliotheek

Winterswijk

Werelddierendag, 4 oktober 2006, was ook de start van de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: De leeuw is los!:boeken over dieren.Natuurlijk stonden alle bibliotheken en bibliobussen van Nederland ook in het teken van dit beestachtige thema.

Bij de zeven vestigingen (Winterswijk, Lichtenvoorde, Groenlo, Neede, Borculo, Eibergen en Ruurlo) van Bibliotheek Oost-Achterhoek konden de kinderen woensdagmiddag vanaf 2uur terecht om aan de beestachtige activiteiten mee te doen. Alle zeven bibliotheken begonnen de kinderboekenweek met een dieren-doe-middag voor alle kinderen van de basisschool.

Met medewerking van het Centrum voor Milieu- en Natuureducatie en het IVN konden de kinderen actief bezig zijn met dieren. Ook de plaatselijke dierenartsen werkten mee, en konden de kinderen met vragen terecht over hun kleine huisdieren op het dierenspreekuur. Natuurlijk werd er die middag ook geschminkt en geknutseld. Daarnaast treedt Theatergroep Noggus tijdens de Kinderboekenweek in alle zeven vestigingen op. Zij spelen een bewerking van het prentenboek “Bang mannetje�.

Alle kinderen van de groepen 1, 2 en 3 mogen gratis naar deze voorstelling. Deze voorstelling is in Winterswijk zaterdag 7 oktober 2006 om 10.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.
Provincie:
Tag(s):