maandag, 30. oktober 2006 - 14:02

Begeleider en speler aangehouden na mishandeling

Heerenveen

De politie heeft zondagavond in de ijshockeyhal van Thialf een 16-jarige ijshockeyspeler uit Wijchen en een 30-jarige man uit Gilze aangehouden op verdenking van mishandeling.

De speler nam deel aan een ijshockeywedstrijd en werd door de scheidsrechter van het ijs gestuurd. Bij het betreden van het strafbankje drukte de speler het deurtje met kracht tegen een official aan. Hierop besloot de scheidsrechter om de speler definitief van het ijs te sturen.

Bij het verlaten van de hal ontstond een woordenwisseling met een medewerker van de ijshal. Ook een begeleider van de speler ging zich er mee bemoeien, waarbij hij de medewerker diverse keren sloeg. Deze begeleider, een 30-jarige inwoner van Gilze, kwam even later de tribune op, waarbij hij een bezoekster tussen de stoelen van de tribune drukte.

De vrouw, een 70-jarige inwoonster van Leeuwarden, liep letsel op aan haar schouder en heeft aangifte gedaan. Ook de medewerker van de ijshal deed aangifte. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal mochten de twee het bureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):