donderdag, 15. juni 2006 - 15:44

Behoorlijke wijzigingen televisiepakket UPC

Regio

Op 3 en 10 juli vindt er een aantal wijzigingen plaats in het
(analoge) televisiepakket in het verzorgingsgebied van UPC Nederland in Noord-Holland. Dit gebeurt naar aanleiding van het advies van de Noord-Hollandse programmaraden en het
distributiebeleid van UPC.

In Noord-Holland voert UPC begin juli de volgende wijzigingen door in het televisiepakket (frequenties in MHz):

Haarlem:
In Haarlem wordt op 3 juli BBC World (kanaal 56+/frequentie 752,00) toegevoegd. TRT wordt niet meer doorgegeven. Daarnaast verandert in Haarlem Euronews van frequentie: van kanaal 56+ (752,00) naar kanaal 41+ (632,00).

Alkmaar:
In Alkmaar voert UPC per 10 juli een grote wijziging door. Niet alleen veranderen alle tv-zenders van frequentie, tevens wordt ARTE toegevoegd op kanaal 27+ (520,00).

Bovendien zullen er een aantal zenders verdwijnen, namelijk NDR, BBC World, WDR, RTL Television, TRT, TVE en RAI Uno. Daarmee brengt UPC het aantal zenders en de frequenties van het analoge tv-pakket in lijn met andere gemeenten. Deze wijzigingen maken onderdeel uit van de laatste voorbereidingen voor de invoering van digitale tv. Klanten worden uitgebreid geïnformeerd per brief. Ook plaatst UPC advertenties in lokale media. Mensen die hulp willen bij het inregelen van de nieuwe frequenties kunnen beroep doen op
inregelteams van UPC die UPC heeft ingehuurd.

Amsterdam, Abcoude, Diemen, Oostzaan, Ouder-Amstel, Weesp, Nigtevecht, Landsmeer, Purmerend en Zaanstad:
Geen wijzigingen.

Hilversum:
Geen wijzigingen.

Voor het volledige, nieuwe zenderoverzicht kunnen klanten vanaf 3 juli terecht op www.upc.nl en op teletekst van het UPC Digital Showkanaal (voorheen UPC Infokanaal).
Provincie:
Tag(s):