woensdag, 14. juni 2006 - 11:55

Bejaarde fietster zwaar gewond

Utrecht

Op dinsdag 13 juni raakte een bejaarde vrouw bij een ongeval ernstig gewond. Rond 09.10 uur reed een 36-jarige man uit Utrecht met zijn auto met aanhangwagen vanaf de Paranadreef door groen verkeerslicht de kruising met de Einsteindreef op in de richting van de Brailledreef. Een 73-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar fiets over het fietspad van de Einsteindreef.

Zij fietste vermoedelijk door rood licht en wilde kennelijk net achter de automobilist oversteken. Daarbij zag zij vermoedelijk de aanhanger over het hoofd. Zij kwam tussen de auto en de aanhanger terecht en werd door de aanhanger overreden. Zij raakte zeer ernstig gewond.

Meerdere politie-eenheden en twee ambulances kwamen ter plaatse en de komst van een traumahelikopter werd verzocht, waarvoor de Einsteindreef werd afgesloten. De toestand van het slachtoffer was echter dermate kritiek, dat de komst van de traumaheli niet kon worden afgewacht. Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en direct met spoed geopereerd. Door de Regionale Verkeersdienst is ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):