woensdag, 8. februari 2006 - 16:53

Bejaarde man komt om bij aanrijding Middenpeelweg

Evertsoord

Bij een ernstige aanrijding op de Middenpeelweg ter hoogte van Evertsoord, is woensdagmiddag een 91-jarige man uit Maasbree om het leven gekomen. Vier andere personen raakten gewond. Rond 16.30 reed de bestuurder van een personenauto in de flank van een taxibusje waar op dat moment behalve de bestuurder nog drie passagiers in zaten waaronder de 91-jarige man.

Bij het oprijden van de Middenpeelweg door het taxibusje ontstond de aanrijding met de personenauto die uit de richting Sevenum kwam. Daarbij raakte alle betrokkenen gewond. Een 74-jarige vrouw, die ook in het busje zat, brak haar been. De bestuurder en een andere inzittende van het busje mochten na een dag in het ziekenhuis weer naar huis. De bestuurder van de personenauto is met een gebroken knieschijf naar het ziekenhuis in Roermond gebracht.

Voor de medische hulpverlening werden naast ambulances ook twee traumahelikopters ingezet. De 91-jarige man overleed later in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Waarschijnlijk heeft de bestuurder van het busje bij het oprijden van de Middenpeelweg de personenauto over het hoofd gezien. Wel laat de politie weten dat de inzittenden in het taxibusje goed bevestigd waren in hun rolstoel.
Provincie:
Tag(s):