vrijdag, 11. augustus 2006 - 9:00

Bejaarde rijdt 900 kilometer om

Deest

Een 86-jarige inwoner van Amersfoort is woensdag, terwijl hij onderweg was naar Doetinchem, de weg volledig kwijtgeraakt. Daarbij heeft de man minstens 900 kilometer omgereden. Politieagenten zagen de man in Deest rijden, met een snelheid van 30 km per uur, waar 80 is toegestaan. De politie zette de man aan de kant en nam een blaastest af.

Om de situatie verder uit te zoeken namen de agenten de man mee naar het bureau. Daar bleek dat hij die ochtend al vroeg uit Amersfoort was vertrokken om naar Doetinchem te gaan. Daar kwam hij echter nooit aan. De dagteller van de auto van de man gaf bijna 900 km aan. Hij verklaarde niet precies te weten waar hij was en dacht zelf in Den Bosch te zijn.

Zowel in Amersfoort als in Doetinchem hadden verontruste bekenden van de 86-jarige inmiddels naar de politie gebeld. Zij kregen te horen dat meneer terecht was. Gezien het late tijdstip lukte het de politie niet meer om de man elders onder te brengen en boden hem daarom een slaapplaats aan. In de loop van donderdagochtend is de Amersfoorter, met hulp van politiemensen aldaar, weer veilig thuisgebracht.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zal worden opgestuurd naar het CBR. Die zal een nader onderzoek instellen of de 86-jarige nog beschikt over de nodigde rijvaardigheid. Zijn auto wordt nog op zijn huisadres afgeleverd. De blaastest bleek overigens in orde.
Provincie:
Tag(s):