woensdag, 8. november 2006 - 16:19

Bejaarde vrouw aangehouden na verkoop softdrugs

Bovenkarspel

Dinsdagmiddag is een 67-jarige vrouw uit Bovenkarspel aangehouden in haar woning aan de Keizerskroonweg. De vrouw wordt er van verdacht te handelen in softdrugs, waarbij zij ook drugs verkocht aan minderjarigen. Vanuit de omgeving kwamen al enige tijd klachten van overlast. Tijdens een eerder onderzoek kon niet worden vastgesteld of er daadwerkelijk strafbare feiten werden gepleegd. Mede naar aanleiding van het feit dat kortgeleden een jongen werd beroofd van net gekochte softdrugs, werd een nieuw onderzoek opgestart.

Dit leidde er toe dat dinsdagmiddag vier jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Bovenkarspel en Grootebroek, in de directe omgeving van de woning van de verdachte werden aangehouden. Deze personen hadden kort daarvoor de woning van de vrouw bezocht. In hun kleding werd hasj aangetroffen. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau en later op de dag, na verhoor weer in vrijheid gesteld. Na de aanhouding van de vier jongeren is vervolgens de vrouw aangehouden.

In de woning werden enkele honderden grammen hasj aangetroffen alsmede een flinke som geld. Zowel het geld als de drugs zijn in beslag genomen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering is gesteld.
Provincie:
Tag(s):