woensdag, 18. januari 2006 - 13:48

Bejaarde vrouw bruut overvallen in haar woning

Maastricht

Dinsdagavond omstreeks 19.30 uur heeft en tot nu toe onbekende man een 83-jarige vrouw in haar woning aan de Potteriestraat in Maastricht op brute wijze overvallen. De man had in de centrale hal bij een andere woning aangebeld met de boodschap dat hij van de kankerbestrijding was.

Nadat de bewoonster de toegangsdeur tot de flat had geopend, wachtte zij tevergeefs op de man. Korte tijd later belde de man bij een andere woning aan. Dit was de woning van het 83-jarig slachtoffer. Nadat de vrouw de toegangsdeur tot haar appartement had geopend, duwde hij de deur met veel kracht verder open, waardoor de vrouw kwam te vallen.

De man pakte haar krachtig bij haar hoofd vast en eiste geld. Daarbij dreigde hij met geweld. De vrouw gaf daarna haar portemonnee af. Omdat de overvaller daaraan kennelijk nog niet genoeg had, eiste hij meer geld. Het slachtoffer overhandigde de man vervolgens nog eens € 150.

Daarna zei hij tegen de vrouw dat zij moest blijven liggen totdat hij was vertrokken. Hierbij dreigde hij weer met geweld. Nadat de overvaller was vertrokken sloeg het slachtoffer, dat hevig overstuur was, alarm.

De dader is een man van circa 25 jaar met een donker getinte huidskleur en zwart haar. Hij heeft een smal postuur en is ongeveer 1,60 mtr. groot. Hij sprak Nederlands en droeg een zwart jack tot op zijn knieën en een zwarte broek.
Provincie:
Tag(s):