zaterdag, 14. oktober 2006 - 15:03

Bejaarde vrouw gewond bij woningbrand

Joure

Bij een woningbrand aan De Waling Dijkstrastraat in Joure is zaterdag een 78-jarige bewoonster gewond geraakt. De brand werd om 4.45 uur door een buurtbewoner gemeld. Toen de brandweer arriveerde bleken er twee woningen in brand te staan.

Omwonenden waren inmiddels al druk bezig om de bewoners van de brandende en de omliggende panden te waarschuwen. De 78-jarige bewoonster werd door de brandweer uit haar woning gehaald en moest met rookvergiftigingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen worden overgebracht.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat omliggende panden rook- en waterschade opliepen. Brandstichting wordt niet uitgesloten omdat kort voor deze brand een coniferenbrand werd gemeld op de Bouwlust en een fietsenbrand op De Merk. De politie heeft onmiddellijk met verschillende eenheden de omgeving afgezocht en stuitte daarbij omstreeks 05.25 uur op twee verdachten, die op de fiets probeerden te vluchten toen ze de politie zagen. Ze werden op de Sluisdijk aangehouden.

Beide mannen, een 26-jarige inwoner van Scharsterbrug en een 25-jarige inwoner van Joure, zijn op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.
Provincie:
Tag(s):