vrijdag, 6. oktober 2006 - 15:52

Bejaarden op begraafplaats met geweld beroofd

Slijk Ewijk

Een bejaard stel uit Valburg is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving op een begraafplaats aan de Dorpsstraat in Slijk Ewijk. De 73-jarige vrouw en haar 77-jarige broer liepen daarbij verwondingen op aan ledematen en gezicht. De politie is naarstig op zoek naar getuigen van het voorval.

De man en vrouw meldden zich rond 15.30 uur, kort na het voorval, bij familie in de buurt van de begraafplaats, die direct de politie waarschuwden. Volgens de verklaringen van het stel waren ze kort tevoren op de begraafplaats door een onbekende man aangevallen. Deze zou de vrouw, die slecht ter been was, ten val hebben gebracht. Ook de man zou door de belager naar de grond zijn gewerkt waarna hij kans zag er met de handtas van de vrouw vandoor te gaan. Hij liep weg in de richting van de Dorpsstraat en verdween vervolgens spoorloos.

Beide slachtoffers hadden ook enkele klappen van hun belager moeten incasseren. Volgens hun verklaringen ging het om een man met een getint uiterlijk van ongeveer 25 a 30 jaar met een opvallend rond hoofd. Hij was ongeveer 1.70 m lang en had kort haar, droeg een blauwe jas en een rugzakje. De meegenomen buit was een zwarte lederen handtas.
Provincie:
Tag(s):